Club Haug x MAMA
10/10/2019 Club Haug

The Concrete Comedy Club serveert u: grappen in het echt! Tijdens een klassieke stand-up comedy avond vertelt de comedian over (hopelijk) komische scenario’s die vervolgens door het publiek worden ingebeeld. De kunstenaars en comedians die zijn uitgenodigd voor The Concrete Comedy Club werken met komische acties en objecten, die niet ingebeeld hoeven te worden, maar in-real life aanwezig zijn. Het resultaat is een ervaring waarbij de grens tussen de gescripte grap en het, soms al van zichzelf vervreemdende, dagelijks leven onduidelijk wordt.

Al sinds het begin van de vorige eeuw wordt het publiek actief onderdeel van komische situaties die in het echt plaats vinden. Denk aan Karl Valentin, die na vele podium performances in 1934 een theater ontwierp waar alleen komische remixes van dagelijkse objecten te zien waren. Een andere prominente naam uit de scene is Andy Kaufman, wiens optredens zo vaak door elkaar liepen met zijn eigen dagelijks leven dat zijn wereldwijde publiek in 1984 dacht dat zelfs zijn dood onderdeel van de act was.

Ronald Snijders
In aanloop naar een nieuw avondvullend programma leest absurdist Ronald Snijders nieuw werk voor, (o.a. uit De Schrikkelkalender 2020) en heeft ook een aantal dingen uit zijn hoofd geleerd: een opeenstapeling van normale anekdotes, een soundcheck, een stukje piano, opmerkelijk proza en andere teksten waarin onze taal het wederom op vrolijke wijze verliest van zijn humor. ‘Slappe lach verzekerd’ schreef de Volkskrant eerder over hem.

De locatie voor dit event is Comedy Club Haug (Boompjeskade 11, Rotterdam)

Line Up:
Maarten Bel
Dante Van Elburg
Dragan Glamočić
Ronald Snijders
David Verschoor

MC: TBA

The Concrete Comedy Club is onderdeel van de tentoonstelling Various Exhibition Titles, die nog t/m 24 november te zien is bij MAMA.

—- This event is in Dutch