Wild Summer of Art – Part 2
6 aug t/m 4 sep Brutus Rotterdam

De zomer een ingeslapen periode? Niet bij Brutus! Deze zomer is het een drukte van jewelste in de panden aan de Keileweg en wemelt het er van de kunstenaars die deelnemen aan de grote Rotterdamse groepstentoonstelling: Wild Summer of Art.

Wild Summer of Art combineert het bronstig élan van de nieuwe roaring twenties met de broeierige opwinding van een vakantieliefde en de frisheid van een bottom-up kunstenaarsinitiatief. Deze tentoonstelling toont recent werk van aanstormend talent, mid-career makers en gevestigde namen uit regio 010. Deze tentoonstelling laat zien waar de Rotterdamse kunst staat en waar zij heen gaat. Het is de artistieke thermometer tussen de billen van een koortsachtig werkende stad.

De locatie van Wild Summer of Art is uniek in zijn rauwe uitstraling. Het voormalige industrieterrein waar Brutus is gevestigd omvat ongelikte binnen- en buitenruimtes. In deze kunstenaarsspeeltuin kunnen deelnemers groots uitpakken.

De samenstelling van Wild Summer of Art is in handen van een curatorenteam onder leiding van Piet de Jonge, (voormalig conservator van het Van Abbemuseum, Museum Boijmans Van Beuningen en Museum Kröller-Müller), in samenwerking met Jessy Koeiman (curator Kunstinstituut Melly) en Liesbeth Bik (beeldend kunstenaar en curator).

Dynamische tentoonstelling
Wild Summer of Art is een dynamische groepsexpositie die tussentijds wisselt. Op 1 juli is er een grootse opening en op 6 augustus is het de beurt aan deel twee met bijbehorend feest. Op 4 september wordt het geheel afgerond met een bijzondere finissage. De tentoonstelling is van 1 juli tot 30 juli en 7 augustus tot 28 augustus gratis te bezoeken van donderdag t/m zondag. Niet geheel onbelangrijk: de kunst is te koop! Waarbij het gehele bedrag ten goede komt aan de kunstenaar.

Wild Summer of Art zijn twee groepsexpo’s
Part I: 1 juli t/m 31 juli
Part II: 6 aug t/m 4 sep

De expositie is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Droom en Daad en kunstinstituut Melly.