Summerschool
16/08/2019 Stedelijk Museum Breda

Kom naar Summerschool het leukste en meest creatieve programma voor kinderen in de zomervakantie!

Tijdens Summerschool kruipen kinderen in de huid en het hoofd van een kunstenaar. Waarom maak je kunst en hoe doe je dat? Verschillende kunstenaars gaan in op die vragen en geven masterclasses en workshops aan kinderen van zeven jaar en ouder. Elke kunstenaar heeft zijn of haar eigen specialiteit, waardoor elke middag weer anders is.

Een aantal van de deelnemende kunstenaars exposeert in de tentoonstelling Raketstart die nog de hele zomer in het museum te zien is. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s hoeven zich gelukkig dus ook niet te vervelen. Alle werken die de kinderen maken krijgen een plaatsje in projectruimte NEXT, waar gaandeweg een tentoonstelling ontstaat voor en door kinderen. Doe jij ook mee?

Deelname voor kinderen is gratis. Tijdens het programma wordt verwacht dat ouders/verzorgers in het museum blijven. Museumcafé Lanzas en de winkel zijn gratis toegankelijk, net als projectruimte NEXT. De tentoonstellingen zijn te bezichtigen na betaling van het reguliere tarief.

Vrijdag 16 augustus – Maarten Bel
Stilzitten? Dat is wel het laatste wat je bij de workshop van Maarten Bel kan verwachten. Tussen de kunstwerken door, wordt een actieve tour gegeven. Bewegend verwerk je alles immers veel beter. En nog beter als Maarten ondertussen over de werken vertelt. Let op, jumpings jacks and push ups zullen niet worden vermeden. Daarna start je met het bedenken van jouw eigen tour. Hoe moet de tour eruit komen te zien? Wordt het juist iets actiefs of mogen de bezoekers rustig aan doen? Jij bepaalt!