Maarten Komt In Actie
11 mei / 18 mei / 25 mei / 1 juni / 8 juni Open Rotterdam

Veel mensen ergeren zich weleens ergens aan. Vaak ligt de oorzaak van die ergernissen bij aso’s andere mensen, maar ja, wat kun je ertegen beginnen? Je kunt je tegen een boom ketenen om de kap daarvan te voorkomen, maar het is wat moeilijker om je tegen de speaker van je buurman te ketenen om geluidsoverlast te voorkomen. Op straat gaan liggen om roekeloos rijgedrag tegen te gaan is ook niet echt een oplossing.

Kunstenaar Maarten Bel merkt dat humor en creativiteit een goede basis vormen voor het veranderen van sociaal onwenselijk gedrag. In de vijfdelige serie Maarten Komt in Actie bedenkt Bel naar aanleiding van gesprekken met Rotterdammers creatieve oplossingen voor alledaagse ergernissen. De kijker kan ook een actieve rol vervullen in het proces: de leukste oplossingen voor ergernissen naar keuze worden gedeeld op sociale media. Inzenden kan via inactie@maartenbel.nl

Vanaf 11 mei is Maarten Komt in Actie vijf dinsdagen lang achter elkaar te zien op tv-zender Open Rotterdam en internet.