Dutch Art with Text & Humor? NO THANKS!
31-08-2019 t/m 21-09-2019 AG HKU Utrecht

Dutch Art with Text & Humor? NO THANKS! is een groepstentoonstelling met werk van achttien Nederlandstalige beeldend kunstenaars waarin tekst en humor een belangrijke rol spelen. Met behulp van deze elementen nemen de deelnemende kunstenaars positie in ten opzichte van verschillende maatschappelijke kwesties en ten opzichte van de kunstwereld in het bijzonder. Vaak wordt daarbij gebruik gemaakt van bestaande teksten en alledaagse uitspraken die uit hun oorspronkelijke context worden gehaald en worden verdraaid tot beeldende statements, bijvoorbeeld in de vorm van protestborden, lichtbakken, posters, vlaggen of truien, maar ook met potlood op papier en verf op doek.

Dutch Art with Text & Humor? NO THANKS! stelt de vraag welke plaats humor inneemt in de hedendaagse beeldende kunst, en onderzoekt daarnaast de scheidslijn tussen ‘kunst’ en ‘geen-kunst’ in verschillende verschijningsvormen en contexten.

Dutch Art with Text & Humor? NO THANKS! is samengesteld door beeldend kunstenaar, HKU-alumnus en -docent Bas Fontein. Onderdeel van de tentoonstelling is een gift shop, waar van de meeste deelnemende kunstenaars een multiple te koop is.

Fredie Beckmans, Maarten Bel, Jacques Blommestijn, Jan Dirk van der Burg, Joost Elschot, Martijn Engelbregt, Bas Fontein, Jeroen Jongeleen, Joanneke Meester, Peter Morrens, Steven de Peven, Niels Post, GUMMBAH & Chantal Rens, Helmut Smits, Lily van der Stokker, SSSSSST, Bas van Wieringen en Luuk Wilmering

Opening
vrijdag 30 augustus om 17.00 uur
(met performances)

Tentoonstelling
31-08 t/m 21-09
woensdag t/m zaterdag
van 13.00 tot 18.00 uur