Blog: Nieuwsbrief november 2016

Sunday, 27th November, 2016 -

ARTIST DOWN! ARTISTS DOWN! Of in ieder geval bijna. Deze maand werd ik (zoals zo vaak) bijna doodgereden door een of andere opgefokte idioot met het kenteken 13-NS-VL.

De maand november begon i.i.g. in Vlaardingen tijdens het evenement Vlaardingen Geeft. Een goed doel waar geld werd ingezameld voor de strijd tegen kanker. Samen met Ko (Te!Tu!Tattoo!) waren we van de partij en zamelden we geld in voor het goede doel. Ook waren we nog op een nieuwe festival in Breda genaamd Overslag. Hieronder wat foto’s van beidde events. Geen idee wie Sandor is.

index

14853276_1471696322844033_2687681649681833333_o

Voorlopig hebben we i.i.g. even genoeg ge-Te!Tu!Tattoo’t. Het is tijd voor nieuwe dingen! Zo werken Ko en ik aan een voorstel voor de Parade van komend jaar. Hieronder een preview van een idee. (dus eigenlijk nog niks)

20161124_153417_resized

Tussendoor was ik te gast in een aflevering van de Tekening van Vandaag van Ko.

Verder verkocht ik het werkje ‘Alles Smelt’, onderdeel van de tentoonstelling in het Bellamy Kabinet. Helaas scheiden hier onze wegen, maar goed, uiteindelijk smelt alles op de aarde dus kan ik het werk maar beter snel verkopen voordat het is opgelost.

mbe_20160805_092

Ook verkocht ik bijna dit werk. Maar helaas ging dat toch niet door…

img_6360-1

Waar ik vooral mee bezig ben geweest deze maand is Bel’s Kitchen. In totaal gaf ik 44 keer de workshop en is er tegelijk ook een einde gekomen aan het project. Doordat ik de workshop zo vaak heb gedaan heb ik het werk optimaal kunnen perfectioneren. Een ervaring die ik nog niet eerder had gehad. Telkens kon ik het werk weer iets meer naar mijn hand zetten en werden kleine aanpassingen doorgevoerd.

Hier wat foto’s (door Aad Hoogendoorn) en een filmpje dat onderdeel was van de workshop, komende maand verdere documentatie.

bells-kitchen-43 bells-kitchen-68

De komende periode wil ik mij meer gaan richten op het performen zelf. Oefenen, oefenen en oefenen.  Zo wil ik minder werken vanuit een fysiek podium maar meer een (men)taal een plek naar mijn hand zetten en omtoveren in mijn universum.

Naast dat ik met verschillende mensen wil spreken over mijn plannen van de komende periode heb ik ook sinds deze week nieuw leven geblazen in Cafe Bel. Dit keer geen fysieke editie maar een online variant. Wat het precies gaat worden weet ik nog niet. Dat moet de komende periode duidelijk worden. De aanleiding is dat ik door middel van een format als een webmagazine mijzelf meer aanzet tot het reflecteren op het werk van andere. Mogelijkheden genoeg, misschien in verschillende rubrieken of gastredacteuren. We zullen zien.

screen-shot-2016-11-24-at-19-07-51

Verder nog van alles. Zo kocht ik nieuwe schoenen, liet Bart bijna het huis afbranden en was de vaatwasser kapot maar is die nu weer gemaakt. Ook deed ik nog eens de Mantra performance die ik eerder had gedaan tijdens Project Rotterdam. In de Vondelbunker in Amsterdam, die vroeger als atoomschuilkelder fungeerde is nu een podium voor kunstenaars, organisatoren, curatoren, redevoerders, idealisten, anarchisten of improvisatoren met een eigen verhaal (volgens de website). Tijdens de Marathon of Openings verzorgde ik dit keer in opdracht van Milk een Mantra. Tenminste, een soort van. Een bijzondere nachtelijke meditatie in een donkere bunker vol met anarchisten en ander (soms vreemd) volk.

index

De periode van rust en wijsheid zoals beschreven in de nieuwsbrief van september gaat prima. Niet alleen doe ik zo nu en dan een mantra, ook ben ik al meer dan 2 maanden nuchter. Ik hoorde dat er dan een stofje in je hersenen vrij komt. Geen idee wat er dan gebeurd.

Het boekje van deze maand staat ook online. Inclusief stofjes in hersens.

20161122_184011_resized

Wat ik in ieder geval heb gemerkt is dat ik een stuk scherper ben in mijn hoofd. Alles is overzichtelijker. Ook in fysieke zin, zo heb ik nieuwe opslag in Dordrecht. Die motor hoort er trouwens niet bij.

20161106_123151_resized

Zoals te zien op de foto hierboven is er geen Maarton te zien. U zult zich misschien afvragen, maar waar is die dan gebleven? Dat zal ik u vertellen. Die had ik namelijk hier net opgehaald voor een performance. Ik dacht in die week, maar het was toch december. In december staat ook This Art Fair gepland, waar ik 1 dag ga performen/programmeren evenals in de Performance Bar waar ik een performance zal doen. Gisterenavond was ik in de performance bar samen aan het tekenen met Ko. We waren niet alleen blij met het onderstaande resultaat, ook was het goed om te zien dat we onze praktijken konden samensmelten tot 1 werk, met het oog op de parade. Hieronder een slechte foto.

index

Dan ga ik nu koffie drinken en daarna in het bos wandelen. Doei.

Category: Uncategorized